חשיבה הכרתית – שיטת ימימה
שיטת ימימה – חשיבה הכרתית
הרבה נאמר בנושא שיטת ימימה, ננסה היום להבין קצת מעבר לסיסמאות ולגעת במהות שמסתתרת מאחרי המילים.
הלימוד החל בשלהי שנות ה-80 בתל אביב ע"י ימימה אביטל שהחלה להעביר שיעורים בתפיסה חדשה המכוונים ללימוד הפנימיות האישית, דהיינו לימוד הנפש.
ההתגבשות לצורת הלימוד כפי שקיימת היום קרתה בשנות ה-90 כאשר ימימה עברה להרצליה והקימה את מכון מעין שבמסגרתו למדו אנשים על עצמם דרך שיטת ימימה, או כפי שימימה קראה לזה – חשיבה הכרתית.
גברים ונשים למדו בקבוצות נפרדות. הפרדה שנובעת מההבדל בו הלימוד נתפס אצל נשים וגברים.
שיטת ימימה – המפתח למסע פנימה
למעשה את הלימוד של הפנימיות שלנו, את מבנה הנפש, ואיך לחיות נכון במציאות היומיום, התחלנו מזמן עוד לפני שפגשנו את שיטת ימימה, אלא שהתוצאות "לא משהו" ….
אנחנו פוגשים אינספור שיטות, רעיונות, מורים רוחניים שכולם באים ללמד אותנו את "הצורה הנכונה" ללימוד הנפש שלנו, שיטת ימימה שונה בכמה אספקטים מלימודים אחרים.
הנחת יסוד בשיטת ימימה היא "המציאות אינה שוגה, ואינה מדייקת, היא קורית" כלומר אין לנו הלומדים ויכוח עם המציאות, המציאות היא נתון חיצוני. ההבדל הגדול הוא התגובה שלנו למציאות.
לדוגמא, אם יש לי מינוס בבנק, ואני "יודע" שלו היה לי סכום כסף מסוים הייתי יכול להיות רגוע ומדויק, בא הלימוד והופך את היוצרות, אם תהיה רגוע ומדויק, יהיה לך הכסף הנדרש.
שיטת ימימה – כוח המלים
כולנו יודעים שלמלים יש כוח, אבל לא לכל מילה, אם נשמע פרסומת כלשהי ברדיו, ספק אם היא תשפיע, אבל יש מילות מהות שהן כמו חץ שלוח, והשפעתן גדולה גם אם לא ניכרת מיידית.
שיטת ימימה עושה שימוש נרחב בכוח המילים,
התכנים של חלקי הלימוד מלאים במילות מהות, ואנחנו לומדים גם להיזהר ממילים מרעילות, להתרחק מהן והיזהר מהן.
שיטת ימימה מקטינה את הציניות שכל כך פופולרית כיום, ומלמדת להימנע מהשפה הרגילה שיוצרת עמימות בהתבטאות שלנו וכתוצאה מכך נוצרת עמימות גם בנפש שלנו.
מערכת ההפעלה של הנפש היא ההכרה, ועל כן החשיבה ההכרתית היא הדרך וכל הנדרש הוא הרצון ללמוד ולהתפתח ומעט עשייה בכיוון.